onsdag 24 september 2008

Snapsleken – en roligare kortlek

Jamare, tuting, pilleknarkare – kärt barn har många namn. Att ta sig en nubbe har varit tradition sedan slutet av 1800-talet och det har sagts att snapsen har en helande verkan. Den har intagits till fikat, på maten, till vardags, till fest, för att vakna eller för att somna. Men bäst tas den givetvis till sång. Snapsleken innehåller 52 illustrerade snapsvisekort, där fyndiga texter – gamla som nya – åtföljs av välkända melodier som alla kan vara med och sjunga. Kortleken säljs bland annat på DesignTorget, designtorget.se och i Grandpas butiker.

Bordsvisor och dryckeslyrik i behändigt fickformat. Grafisk form och illustration: Lotta Odelius. Idé och produktion: Men at Work.

4 kommentarer:

ALL IS PRETTY sa...

Hittade hit via bloggen Glädjeämnen som skrivit om dina fina underlägg (som jag är lycklig nog att ha i min ägo!) och oj, vad mycket fint du har gjort! Imponerad! Hit kommer jag tillbaka, fortsätt i samma anda! :)

ALL IS PRETTY sa...

Förresten snapsleken, vilken genialisk idé! Klockren present till min bror som är väldigt svag för snapsvisor på alla slags kalas:)

LOTTA ODELIUS sa...

Oj, vad mycket fint beröm ...! Nu blir jag glad! Tackar och bockar.
Alltid kul/inspirerande med nya besökare på bloggen också. Även om jag inte hinner skriva så ofta som jag skulle vilja, försöker jag alltid hinna med att lägga upp bilder på nya produkter och skriva några rader om mina strävanden som formgivare ...
Kom gärna tillbaka!
:)

LOTTA ODELIUS sa...

Snapsleken ja. Det var Dick Lundgren på Men at Work som kom till mig med idén och undrade om jag ville illustrera och formge. Jag tyckte (precis som du) att det var en genialisk idé och tackade ja direkt. Det är en sådan perfekt present om man ska gå på snapskalas och vill ha med sig en liten present.