fredag 18 januari 2008

Formex kommer med våren

Formex är startskottet för vårsäsongen. Äntligen ska resultatet av det gångna årets arbete visas upp, bedömas, köpas och säljas. Vårens färger ska presenteras och trenderna avslöjas.
Min nyhet på mässan är serien Juicy för Sagaform – glas, karaff, brickor och glasunderlägg i fyra färgställningar.
Jag började arbetet med serien i februari förra året. Sedan dess har skisser ritats och ritats om, färger har stötts och blötts. Val har gjorts, vägar valts – prototyper har tagits fram och reviderats. Produkter har strukits medan andra har kommit till.
På mässan ser jag resultatet, samlat, för första gången. Det känns – bra. Karaffen är precis så välsvarvad som jag ritat den, dekoren sitter säkert och färgerna är glada.
Att Juicy presenteras på mässan innebär att mitt arbete, med just de här produkterna, är avslutat. Det innebär också att serien – nästan ett år efter att de första skisserna kom till – snart kommer att finnas i butik. Och lagom till dess att våren är här, kommer produkterna att finna sin plats på fikabord runt om i landet: på balkonger och verandor, vid köksbordet och i syrénbersån. Ja, på alla de platser där en serie som gjord för sommarens saftkalas hör hemma.

Munblåst karaff och glas i set om fyra i Pick 'n Go-förpackning med handtag. Sagaforms monter på Formex våren 2008.
Formex är Nordens största fackmässa för återförsäljare inom glas, porslin, design och inredning. Mässan är också en viktig mötesplats för producenter, formgivare och leverantörer från hela landet. Sagaforms säljare – Alex Rydnemalm, Jeanette Schlyter och Anette Österholm – kommer från Malmö, Stockholm och Göteborg.

Inga kommentarer: